Telefonisch weer bereikbaar vanaf maandag om 08:00u

De voordelen van elektrisch maaien

Ontdek de revolutie die een 100% elektrische maaier voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen. Er zijn vele voordelen voor de professional:

 • geen CO2-uitstoot
 • geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • een laag geluidsniveau
 • weinig trillingen
 • duurzaam voor mens en milieu
 • weinig onderhoud
 • lange levensduur
 • een snelle terugverdientijd

Fluisterstille krachtpatsers

 • Neem de grootste ergernis voor uw omgeving weg, namelijk het geluid van uw benzine- of dieselmaaier.
 • Een gemiddelde brandstofmaaier werkt op 100-100 dB (decibel).
 • Hoe luider, hoe beter de prestaties. Geluid is direct gekoppeld aan de snijkracht van een brandstofmaaier.
 • Onze elektrische maaiers verminderen het geluidsniveau tot 87-93 dB, zonder in te leveren op het snijvermogen.
 • De stelregel is dat voor elke 6 dB het geluid verdubbelt. Een 100 dB-maaier produceert dus minder dan de helft van het geluid van een 106 dB-maaier.
 • De spectaculaire daling van 110 dB naar 87 dB is een enorme stap voorwaarts: waarmee u het gehoor van uw medewerkers beschermt en een grote reductie in geluidsoverlast realiseert. 
 • Maait u veel in dichtbevolkte gebieden en woonwijken of in de omgeving van scholen, zorgcentra of bij kantoorcomplexen? Onderscheid u van de concurrentie met een veel stillere service zonder ergernis.

Geen CO2-uitstoot en andere emissies

Kies voor een CO2-neutrale maaier; 0% uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen, 100% goed voor de omgeving en de bestuurder.

Traditionele maaiers hebben een efficiëntie van slechts 20%. Een auto met zo’n lage efficiëntie zou al lang verboden zijn. Een traditionele maaier van 24 pk slechts één uur laten rijden produceert evenveel uitstoot als 88 auto’s die 90 km/u rijden. 

Daarentegen hebben de 100% elektrische maaiers van Mean Green Mowers een efficiëntie van ongeveer 90% en geen uitstoot! De maaier is niet vervuilend voor de omgeving en uw medewerkers werken in een gezonde omgeving, zonder uitlaatgassen. Als u overschakelt op volledig elektrisch maaien spaart u het milieu. Word ook volledig CO2-neutraal en echt groen met onze maaimachines.

Geen ritjes meer naar het tankstation

Met een Mean Green Mower hoeft u nooit meer te tanken, ritjes naar het tankstation zijn dan ook verleden tijd. Het enige wat u hoeft te doen is de maaier na gebruik op te laden. Als u de maaier oplaadt met groene stroom of met zonne- of windenergie bent u volledig CO2-neutraal bezig. 
Onze maaiers hebben een efficiëntie van 90% tegen 5% van de kosten in vergelijking met traditionele benzine- of dieselmaaiers. Wij rekenen graag de gebruikskosten per uur voor u uit in vergelijking met uw huidige traditionele brandstofmaaier. U zult er dan achter komen dat onze maaiers niet alleen goed zijn voor mens en milieu, maar ook voor uw portemonnee.


Lange levensduur

Als u investeert in een 100% elektrische maaier, kiest u voor jarenlang maaiplezier. Onze machines zijn degelijk gebouwd en bieden jarenlange topprestaties. 

GROENE LITHIUM-batterijen

Mean Green Mowers zijn de eerste commerciële, pure elektrische maaiers die krachtige elektrische motoren combineren met duurzame groene lithiumbatterijen. Deze combinatie leidt tot ongekende maaitijden voor alle elektrische maaiers. Onze Mean Green modellen de MINORIS, STALKER en CXR zero turn zijn nu in staat om de hele dag, of tot zeven uur, ononderbroken te maaien op één accu.
We hebben onze Green Lithium Battery ™ -cellen speciaal ontworpen voor onze Lithium Energy Modules (LEM’s) zodat ze een hoge veiligheid bieden, compact zijn gebouwd en extreme hoeveelheid laadcycli aankunnen. 

Wat maakt Lithium anders

In tegenstelling tot vroege lithium-polymeerbatterijen die in sommige laptops en vroege elektrische voertuigen worden gebruikt, zijn de Lithium Energy Modules (LEM’s) van Mean Green een veel veiligere en stabielere energiebron. Onze aangepaste LEM’s zijn gebouwd in hun eigen stevige behuizing met individuele batterijmanagementsystemen om de functies van elk van de lithiumcellen in de module te regelen. Het managementsysteem zorgt ervoor dat de lithiumcellen de juiste spanning en stroomoutput behouden zonder de gevaren van oververhitting of kortsluiting. Onze groene lithiumbatterijen ™ zijn te repareren indien nodig en er is een patent voor verkregen. Mean Green geeft u zekerheid, wetende dat elke LEM goedkoop kan worden gerepareerd in plaats van volledige vervanging zoals bij andere lithiumbatterijpakketten. 

Een ander groot voordeel van onze Mean Green LEM’s is hun gewicht / vermogensverhouding. Onze LEM’s die in de grote maaiers zitten wegen slechts 50 kg per stuk. De hoeveelheid energie die elk van onze LEM’s bevat, is vergelijkbaar met commerciële loodzuurbatterijen die wel tot vijf keer zwaarder zijn. Dit maakt Mean Green-maaiers lichter en krachtiger dan de meeste traditionele maaiers in dezelfde klasse.

Duurzaamheid en uithoudingsvermogen

Hoe lang blijven ze krachtig?! Veel mensen stellen ons de vraag “Hoeveel ladingen gaan ze mee?”. Een van de unieke punten aan de Mean Green LEM’s is de zeer lange levensduur. Elk van onze Mean Green LEM’s is ontworpen en getest om 1500 complete laadcycli te overschrijden zonder meer dan 10% van hun capaciteit te verliezen. Dit houdt in dat de Mean Green Mowers 6000 à 9000 uur kunnen maaien op 1500 laadcycli. 

Recente onafhankelijke tests van onze LEM’s hebben aangetoond dat bij 4000 laadcycli de capaciteit slechts met 15% is afgenomen. Bij 4000 laadcycli zal er dan er tussen de 18000 à 20000 uur gemaaid zijn met de maaier. De typische LEM-levensduur is 10-15 jaar, dus u haalt voldoende levensduur uit de LEM’s in vergelijking met loodzuuraccu’s die slechts 3-5 jaar meegaan. Bestaande loodzuurbatterijen overschrijden zelden 300-400 oplaadcycli voordat ze tot wel 20% van hun capaciteit hebben verloren. 

Mean Green LEM’s zijn ook zeer stabiel en hebben een zeer kleine ontladingsfactor bij inactiviteit. Dit betekent dat de LEM’s slechts ongeveer 1-2% per maand ontladen terwijl ze inactief zijn of in opslag zijn. Loodaccu’s verliezen maar liefst 20% lading per maand.

Voor onze lithium-ion batterijen is een recyclingprogramma opgesteld, waarmee tot 98% van de batterijen gerecycled kunnen worden.

BLIJF KALM EN VERTROUW OP ONZE SLIMME LADERS

Het gebruik van de bijgeleverde slimme laders van Mean Green is vereist om LEM’s in een goede staat te houden. Kort na elk gebruik moeten LEM’s worden aangesloten op onze slimme opladers en volledig worden opgeladen. Onze slimme opladers laden de LEM’s op met een geprogrammeerde spanning en stroomsterkte om een lange levensduur en opladen met volledige capaciteit te garanderen. De slimme opladers kunnen ’s nachts worden aangesloten op de LEM’s of tussendoor indien gewenst. Bij langere opslag en stilstand van de maaier bijvoorbeeld in de winter raden we aan om de LEM’s op een laadniveau van 50% op te laden, waarbij u alleen af en toe de laadstatus hoef te checken met een druk op de knop of op het display.


Bespaar fors op uw gebruikskosten

Enkel het opladen van de machine kost stroom, maar dit valt in het niet bij de brandstof- en onderhoudskosten van een traditonele grasmaaier. Gelet op de lange levensduur van de accu’s en de machine, maakt dit de gebruikskosten per uur erg laag. Wij maken graag een vergelijking met uw huidige machine.

Brandstofkosten

In een traditionele maaier gooit u dagelijks grote hoeveelheden brandstof. Dag na dag, week na week en jaar na jaar. U kunt wel nagaan dat u een forse besparing kunt realiseren, in onze maaiers zit de brandstof namelijk al ingebouwd voor de komende jaren; het enige wat u hoeft te doen is de accu’s op te laden.

Onderhoudskosten

Bij een standaard maaier is onderhoud een frequent en tijdrovend onderdeel. Onze maaiers bevatten geen oliën of vloeistoffen die kunnen lekken of waarmee u kunt morsen. Ook het ontbreken van een verbrandingsmotor, bougies, injectoren, filters, hydraulica, riemen, katrollen en koppelingen, zorgt ervoor dat er weinig kans is op onnodige stilstand en reparatiekosten.
Het enige onderhoud aan onze maaiers betreft het slijpen van de messen en het smeren van de smeernippels op de voorbanden. Snijd ook in uw onderhoudskosten en bespaar enkele duizenden euro’s aan onderhoud.

Gebruikskosten

De forse besparing op brandstof- en onderhoudskosten in combinatie met een lange levensduur van onze maaiers, maakt de gebruikskosten voor een 100% elektrische maaier erg laag, en de terugverdientijd van uw investering kort. Neem gerust contact met ons op om in uw concrete geval de besparing te berekenen.

Weinig trillingen

Bij het gebruik van traditionele brandstofmaaiers ontstaan trillingen die niet goed zijn voor de bestuurder. Volgens de ISO2631-1WBV richtlijn mag er niet een hele dag gemaaid worden met een brandstofmaaier, om het overschrijden van de maximum trillingswaarden te voorkomen. Ook uit Nederlands onderzoek blijkt dat het niet mogelijk is een hele dag te maaien, zonder de trillingswaarden te overschrijden.  

Onze elektrische maaiers zijn onder dezelfde Europese standaard getest en kunnen tot 12 uren per dag worden gebruikt. Onze machines produceren veel minder trillingen en zijn gezonder voor het welzijn van de bestuurder.

Fiscale voordelen

Een groot gedeelte van de aanschafprijs van een elektrische maaier wordt betaald door de Belastingdienst. De maaiers worden gezien als milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, waarop de Milieu-investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) en de Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA) van toepassing is.


Wees klaar voor de toekomst

Bent u ook klaar met de uitstoot, het lawaai, het onderhoud en de gebruikskosten van uw huidige maaier? Kies voor een schone, stille, krachtige en betrouwbare elektrische maaier van Mean Green Mowers.

Met een Mean Green Mower behaalt u vele voordelen en bent u klaar voor de toekomst. U kunt zich straks niet meer voorstellen dat u het ooit anders heeft kunnen doen!