Telefonisch weer bereikbaar vanaf maandag om 08:00u
Dolmans Landscaping Group kiest voor elektrische maaiers van Be Green Techniek

Dolmans Landscaping Group kiest voor elektrische maaiers van Be Green Techniek

Geplaatst op 24 mei 2020

Dolmans Landscaping Group is een landelijke onderneming in de groenvoorziening met 13 vestigingen en meer dan 900 medewerkers in Nederland en België. Dolmans Landscaping gaat elektrische zeroturn-maaiers van Mean Green Mowers inzetten.

Vanochtend hebben wij de eerste elektrische maaier bij de vestiging in Beilen afgeleverd. De tweede en derde maaier voor de Dolmans Landscaping Group zijn inmiddels onderweg.

Maaimachinist van Dolmans Landscaping, Willem Arends, heeft de primeur. Na een lange maai-carrière met diesel aangedreven maaimachines, is de diesel ingeruild voor een elektrische variant. De elektrische maaier is uitvoering getest in Groningen en Drachten. In de praktijk blijkt Dolmans Landscaping een volle werkdag op een acculading te kunnen maaien.

Normaal gebruikte Willem met zijn maaimachine circa 25 liter diesel per dag. Dit zal een aanzienlijke besparing op de CO2-uitstoot leveren. Met een volledig elektrisch aangedreven machine is er ook minder kans op storingen en dalen de onderhoudskosten. Willem maait veel bij bedrijven en grote particuliere opdrachtgevers. Zij zijn erg blij dat er nu veel stiller en zonder uitstoot wordt gemaaid.

Mean Green Mowers is meer dan tien jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van een volledig elektrische zeroturn-maaier voor de professionele markt. In het buitenland hebben de maaiers zich inmiddels ruimschoots bewezen. Zo worden de maaiers in Amerika, Australië en Engeland ingezet bij gemeenten, universiteiten, campings en hoveniers. Sinds de zomer van 2019 zijn de elektrische maaiers van Mean Green Mowers beschikbaar in Nederland. Na uitvoerige praktijktesten stappen steeds meer groenvoorzieners, hoveniers en andere organisaties over op elektrisch maaien.

Wij zijn erg blij dat Dolmans Landscaping Group kiest voor elektrisch maaien. Steeds meer bedrijven en organisaties zien de vele voordelen van elektrisch maaien. Een duurzame en fossielvrije omgeving wordt ook in de groenwereld steeds meer omarmd.


Meer weten over de elektrische grasmaaiers van Dolmans Landscaping Group?

  • Bekijk het nieuwsbericht op de website van Fossylfry Fryslân.
  • Bekijk het nieuwsbericht op de website van Dolmans Landscaping Group.
  • Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over elektrisch maaien.