Noord-Nederland
06 39 68 18 69
info@begreentechniek.nl

Fiscaal voordeel bij aanschaf van onze maaiers

De overheid wil investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen stimuleren. Een beter milieu komt immers de hele samenleving ten goede. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en het ministerie van Financiën hebben via twee investeringsregelingen het investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen extra aantrekkelijk gemaakt. Dit gaat om de Regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) en de Regeling Milieu-investeringsaftrek (MIA). Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De 100% elektrische maaiers van Mean Green Mowers zijn goedgekeurd voor de fiscale regelingen. Als ondernemer kunt u met deze 3 regelingen dan ook financieel voordelig investeren in onze maaiers.

VAMIL

Met de VAMIL kunt u een investering op een willekeurig moment afschrijven. Met deze regeling kunt u tot 75% afschrijven. Door sneller afschrijven vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. Dit biedt u een rente- en liquiditeitsvoordeel.

MIA

De milieu-investeringsaftrek biedt u de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. U kunt tot 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. In combinatie met de VAMIL is het mogelijk maximaal voordeel te behalen.

KIA

Met het toepassen van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) kunt u 28% van het investeringsbedrag aftrekken van uw fiscale winst. Ook deze aftrekpost kunt u combineren met de VAMIL/MIA, waardoor een groot voordeel kan worden behaald.

Benieuwd naar uw fiscale voordeel?

Door de 3 regelingen te combineren, kunt u een groot gedeelte van de aanschaf direct terugverdienen. Bent u benieuwd hoeveel voordeel u kunt behalen? Wij hebben een handige tool ontwikkeld om per individueel geval het fiscale voordeel te berekenen. Of u nu een BV, eenmanszaak of VOF runt, wij adviseren u graag over de fiscale voordelen.

Neem contact op