Elektrische heftruck kopen? Dit moet u in 2022 weten

Tips en advies van EP Equipment-dealer Be Green Techniek om in 2022 de beste keuze voor een groene, duurzame elektrische heftruck te maken.

Bij Be Green Techniek koopt u elektrische heftrucks zonder gedoe, onderhoudsvrij, met de nieuwste accutechniek en tegen scherpe prijzen. Veel modellen kunnen we u direct uit voorraad leveren.

Welke elektrische heftruck heeft u nodig?

We leveren onze elektrische vorkheftrucks van het kwaliteitsmerk EP Equipment in 3 series. Elke serie heeft specifieke kenmerken, voordelen en toepassingen. 

 • Welke elektrische EP-heftruck moet u kiezen? 
 • Wanneer kiest u voor welk gewicht en welke accu? 

Dat en meer waar u op moet letten als u een elektrische vorkheftruck koopt, vertellen we u graag op deze pagina en de vervolgpagina’s van de specifieke modellen.

Waarom kiezen voor een elektrische vorkheftruck?

U weet al dat een heftruck het werk in magazijnen, loodsen en op industrieterreinen oneindig veel makkelijker maakt. Vrachten laden en lossen, pallets verplaatsen, magazijnstellingen bevoorraden. Met de juiste voorzetapparatuur worden de mogelijkheden nog veel groter. En dat alles razendsnel, flexibel en wendbaar.

Een moderne elektrische heftruck voegt daar vele voordelen aan toe. Ze zijn veel schoner en stiller dan traditionele heftrucks op diesel of LPG. En veel moderner dan heftrucks met oudere loodzuur-accu’s. Doordat deze moderne heftrucks minder (bewegende) delen bevatten, gaan ze veel langer mee en hebben ze minder onderhoud nodig.

Onze elektrische heftrucks kunnen zowel in binnen- als buitensituaties worden toegepast en passen in een duurzame bedrijfsvoering.

Hoe kiest u de juiste elektrische heftruck?

Welke elektrische heftruck bij uw activiteiten past, heeft voornamelijk te maken met het hefvermogen. In ons assortiment bieden wij heftrucks met een hefgewicht van 1.800 kg, 2.500 kg, 3.000 kg, 3.500 kg, 5.000 kg en 7.000 kg.

Daarnaast kiest u bijvoorbeeld ook op basis van comfort en ergonomie en op basis van accuduur. Zo behaalt de CPD-serie met zijn extra zware accupakket met gemak het einde van een intensieve werkdag.

Andere overwegingen om te komen tot de beste heftruck voor uw bedrijf hebben te maken met de wendbaarheid. U kunt kiezen voor een driewiel-heftruck met een zeer kleine draaicirkel van 1,5 meter.

In het algemeen is het handig om u voorafgaand aan de koop van een nieuwe elektrische heftruck de volgende 4 vragen te stellen:

 • Voor welk werk ga ik de heftruck inzetten?
 • Gebruik ik de heftruck alleen binnen of (ook) buiten?
 • Wat moet het hefgewicht zijn?
 • Welke hefhoogte heb ik nodig?

De medewerkers van Be Green Techniek helpen u graag met uw keuze voor de beste elektrische heftruck voor uw organisatie.

Neem contact op

Elektrische heftruck

Waarom een elektrische heftruck kopen bij Be Green Techniek?

U koopt uw elektrische heftrucks bij officieel EP Equipment-dealer Be Green Techniek, omdat u graag kiest voor transparantie en heldere voorwaarden. De meeste van onze producten vindt u direct terug met de bijbehorende scherpe prijs op onze website. Voor andere modellen heftrucks kunt u de prijs bij ons opvragen.

Door de scherpe prijzen die we bij Be Green Techniek hanteren voor onze nieuwe elektrische heftrucks, is de noodzaak voor het aankopen van tweedehands heftrucks een stuk minder.

Standaard verkopen wij onze machines met de modernste lithium-accu, die de beste prestaties en de langste levensduur biedt. We leveren vlot uit voorraad en u kunt rekenen op een snelle service. Als u uw machinepark wilt verduurzamen is Be Green Techniek de aangewezen partij.

Graag beantwoorden we alle vragen die u over onze producten heeft. Vanzelfsprekend staan wij ook na aankoop volledig tot uw beschikking. Neem nu contact op.

Elektrische heftruck te koop bij Be Green Techniek

De vorkheftruck met verbrandingsmotor (ICE) wordt vervangen door een alternatief dat door batterijen wordt aangedreven: de elektrische vorkheftruck. Elektrische heftrucks hebben verschillende voordelen ten opzichte van hun tegenhangers met verbrandingsmotor (ICE), waaronder minder vervuilende stoffen, stillere werking, en goedkopere uitgaven voor onderhoud.

Lithium-ion (LFP) batterijen leveren de elektriciteit voor elektrische heftrucks; deze batterijen moeten regelmatig opgeladen worden om de heftruck operationeel te houden. 

Een elektrische heftruck kopen is een investering op de lange termijn

Omdat ze geen verontreinigende stoffen uitstoten, kunnen elektrische heftrucks helpen de luchtkwaliteit in gebouwen te verbeteren en de totale milieu-impact te verminderen. Bovendien zijn elektrische vorkheftrucks merkbaar minder lawaaierig dan hun tegenhangers met verbrandingsmotor, wat een pluspunt kan zijn in omgevingen die overgevoelig zijn voor lawaai.

Daarbij hebben elektrische vorkheftrucks minder onderhoudskosten in vergelijking met heftrucks met verbrandingsmotor. Elektrische heftrucks hoeven bijvoorbeeld niet hun motorolie te verversen, en met de moderne lithium-ion accu’s, kunnen ze vele jaren meegaan. 

Bovendien heeft een elektrische heftruck vaak een eenvoudiger ontwerp dan versies met verbrandingsmotoren, waardoor er minder bewegende onderdelen zijn en ze eenvoudiger te onderhouden zijn.

Waarom kiezen voor een heftruck elektrisch?

Elektrische heftrucks hebben verschillende voordelen ten opzichte van hun tegenhangers die op brandstof werken. Een heftruck elektrisch is beter voor het milieu dan traditionele vorkheftrucks die door gas of diesel worden aangedreven, omdat een elektrische heftruck geen verontreinigende stoffen uitstoot. Traditionele heftrucks zijn aanzienlijk slechter voor het milieu dan elektrische heftrucks.

Een elektrische heftruck vergt minder onderhoud, omdat elektrische heftrucks minder bewegende onderdelen in hun aandrijving hebben. Daardoor hebben minder onderdelen de mogelijkheid om na verloop van tijd beschadigd of versleten te raken. Dit wijst erop dat elektrische heftrucks minder onderhoud nodig hebben dan conventionele vorkheftrucks met verbrandingsmotoren (ICE).

Een elektrische heftruck heeft lagere bedrijfskosten 

Omdat zij geen brandstof verbruiken en lagere onderhoudskosten hebben dan ICE vorkheftrucks, zijn de heftrucks met een elektrische aandrijving goedkoper in gebruik. 

Ook leveren elektrische heftrucks betere prestaties dan ICE vorkheftrucks, omdat elektrische heftrucks gewoonlijk meer koppel hebben dan ICE vorkheftrucks. Hierdoor kunnen ze sneller optrekken en met meer gemak hellingen beklimmen. Bovendien hebben elektrische heftrucks vaak een langere levensduur dan heftrucks met verbrandingsmotor, wat betekent dat u er tijdens de gehele levensduur van de heftruck meer uit kunt halen.

Als u op zoek bent naar een heftruck die u al deze voordelen kan bieden, is het antwoord een elektrische heftruck kopen.

Elektrische heftruck te koop bij Be Green Techniek

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een elektrische vorkheftruck, dan kan uw zoektocht eindigen bij de deskundige vakmensen van Be Green Techniek. Omdat wij zo’n divers aanbod aan elektrische heftrucks bieden, zult u er ongetwijfeld een kunnen vinden die bij uitstek geschikt is om aan al uw eisen te voldoen. Bovendien staat ons team altijd voor u klaar om u te helpen bij het maken van de beste beslissing voor uw bedrijf.

Neem contact op

Elektrische heftruck kopen bij Be Green Techniek

Er zijn een paar overwegingen te maken voordat u voor een elektrische heftruck kiest als de oplossing voor uw goederenstroom. Ten eerste moet u nagaan wat voor gewichten u zult vervoeren. Dit zal u helpen bij het bepalen van de juiste capaciteit en kenmerken om aan uw eisen te voldoen.

Andere factoren om rekening mee te houden bij een elektrische heftruck kopen

De volgende stap is om na te gaan hoe vaak u uw elektrische vorkheftruck zult gebruiken. Als u de heftruck elektrisch slechts sporadisch gebruikt, kan een versie met een kleinere accucapaciteit voldoende zijn voor uw behoeften. Als u de heftruck daarentegen intensief  wilt gebruiken, moet u een model kiezen met een grotere accucapaciteit of moet u de mogelijkheid hebben tussendoor bij te kunnen laden. Moet u slechts af en toe een pallet verplaatsen? Kies dan voor een elektrische pompwagen, elektrische palletwagen of elektrische pallettruck.

Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, moet u eens naar de kosten kijken. Er is een aanzienlijk prijsverschil tussen de verschillende maten en accucapaciteiten van elektrische heftrucks. 

Als u echter rondkijkt en de prijzen vergelijkt, is er voor een scherpe prijs een elektrische heftruck te vinden bij Be Green Techniek. Voordat u uw definitieve aankoop doet, is het belangrijk om aan onze experts wat vragen te stellen om erachter te komen welke elektrische heftruck het beste bij uw bedrijf past.

Neem contact op met Be Green Techniek bij twijfel

Be Green Techniek is het bedrijf waarmee u contact kunt opnemen als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een elektrische vorkheftruck. Omdat wij een gevarieerd aanbod van modellen bieden waaruit u kunt kiezen, kunt u er zeker van zijn dat u de heftruck zult tegenkomen die het meest geschikt is om aan al uw eisen te voldoen.

Bovendien staat ons team altijd voor u klaar om u te helpen de beste beslissing voor uw bedrijf te nemen. Neem onmiddellijk contact met ons op voor meer informatie over onze elektrische vorkheftrucks en hoe wij u kunnen helpen het beste uit uw investering te halen.

Bent u op zoek naar een elektrische heftruck? 

Bij Be Green Techniek hebben wij een ruim aanbod aan elektrische heftrucks te koop. Wij hebben nieuwe elektrische vorkheftrucks van een toonaangevende merk.

Als u op zoek bent naar een elektrische heftruck die betrouwbaar en voordelig geprijsd is, dan is Be Green Techniek de plaats om te shoppen. Wij hebben een ruime keuze aan elektrische heftrucks die perfect zijn voor elk bedrijf of elke toepassing. Wij hebben het perfecte model als u een vorkheftruck nodig hebt voor binnen- of buitengebruik.

Neem vandaag nog contact met ons op als u vragen heeft over onze heftrucks. Wij helpen u graag de perfecte heftruck voor uw behoeften te vinden.

Vorkheftrucks zijn essentieel materieel voor bedrijven in de logistieke sector

Onze elektrische heftrucks zijn geschikt voor gebruik in ondernemingen zoals winkels met magazijnen, bouwbedrijven, fabrieken en andere organisaties die vaak grote ladingen beheren. U kunt kiezen uit een selectie van heftrucks van Be Green Techniek, elk met unieke kenmerken en voordelen.

Een heftruck van Be Green Techniek zal aan uw behoeften voldoen, of u nu een compact model nodig heeft om in krappe ruimtes te passen of een krachtig voertuig om zware goederen te heffen.

Als u een elektrische heftruck nodig heeft die enorme voorwerpen kan dragen, moet u denken aan een groot hefvermogen, bijvoorbeeld een 5 ton of 7 ton heftruck. Deze elektrische heftrucks zijn perfect voor gebruik in industriële omgevingen, zoals grote pakhuizen en andere productiefaciliteiten, vanwege zijn vermogen om enorme ladingen en zware goederen te hanteren en te verplaatsen.

Veelgestelde vragen over onze elektrische heftrucks

Vragen die het team van Be Green Techniek vaak over elektrische vorkheftrucks ontvangt, plus de bijbehorende antwoorden.

Staat uw vraag niet tussen de onderstaande veelgestelde vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen. We helpen u graag verder.

 • Veel van de modellen uit ons assortiment kunnen wij uit voorraad leveren. Voor modellen die niet uit voorraad leverbaar zijn, geven we u graag een leverdatum. Die leverdatum hangt ook af van de eventuele voorzetapparatuur die u bij uw bestelling kiest. U kunt altijd rekenen op een snelle service.

 • De prijs van de elektrische heftrucks hebben we bij de EFL-serie en bij de driewielers op de productpagina’s staan. U kunt de nieuwprijzen van elektrische heftrucks zo direct vergelijken en een slimme keus maken. Staat de prijs er niet bij? Vraag via het online formulier een offerte aan en u kunt er zeker van zijn dat wij u binnen 2 werkdagen een aantrekkelijk voorstel doen.

 • Wij werken samen met een fabrikant met veel schaalgrootte, die hun producten inclusief accu’s volledig binnenshuis ontwikkelen. Verder focussen we puur op de modernste elektrische heftrucks met lithium accu’s. Zo kunnen wij u de beste prijzen bieden.

 • De levensduur van een elektrische heftruck hangt vooral af van de levensduur van de accu. De elektrische heftrucks van EP Equipment hebben een lithium-ijzer-fosfaat-accu. Dat is de nieuwste ontwikkeling op accugebied. Deze accu’s leveren hoge prestaties, hebben geen onderhoud nodig en gaan zo lang mee dat u ze gedurende de hele levensduur van de heftruck niet hoeft te vervangen. Over het algemeen is de levensduur van deze modernste elektrische heftrucks 3 tot 4 keer langer dan die van elektrische heftrucks met loodzuur-accu’s.

 • De heftrucks zijn uitgerust met een LiFePO4-accu (LFP). Dit staat voor lithium-ijzer-fosfaat, waarmee ze nog beter zijn dan Li-ion-heftrucks. LFP heeft een flinke pre ten opzichte van lithium-ion, zowel in termen van levensduur als veiligheid. In tegenstelling tot lithium-ion kan LiFePO4 niet oververhit raken en vlam vatten.

 • Onze EP-heftrucks bieden ruime mogelijkheden aan voorzetapparatuur. Bijvoorbeeld een balenklem, een kiepbak of borstels om het terrein aan te kunnen vegen. Heeft u specifieke wensen? Laat dit dan aan ons weten, we helpen graag bij de ideale samenstelling van uw nieuwe elektrische heftruck. Ook zaken als een cabine met verwarming, andere hefhoogtes of extra verlichting kunnen we voor u verzorgen.

 • De unieke lithium-technologie van EP Equipment (LFP) garandeert jarenlange zorgeloze inzet. Daarom geven wij u graag 60 maanden garantie op de accu zonder urenbeperking. De garantie op de overige onderdelen is 24 maanden.

 • Be Green Techniek is officieel EP Equipment-heftruckdealer. EP Equipment is wereldwijd een van de grootste fabrikanten van elektrische heftrucks. Ook de accu’s maken zij zelf, waardoor kwaliteit en duurzaamheid zijn gegarandeerd, terwijl de prijzen laag blijven.

 • Tot voor kort waren er geen goede alternatieven voor heftrucks op LPG of diesel voor buitengebruik. Maar de ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Er zijn nu moderne elektrische vorkheftrucks met veel bodemvrijheid en forse wielen die buiten net zo goed hun mannetje staan. Zonder de vervuilende uitstoot, het getril en de herrie. Ten opzichte van diesel of LPG bespaart u flink op kosten voor brandstof. Daarnaast is het onderhoud voordeliger en gaan ze langer mee. Dit is dus hét moment om te investeren in verduurzaming van uw machinepark.

 • Nog een voordeel van elektrische heftrucks met lithium-accu: de oplaadtijd ten opzichte van loodzuur-accu’s is sterk verkort en heeft geen afkoeltijd nodig. Een moderne heftruck met lithium-accu laadt u in 1 à 2,5 uur op, waarna hij er weer uren tegenaan kan. Tussendoor bijladen kan altijd, zonder schade voor de accu. Zo kunnen uw medewerkers makkelijk meerdere diensten achter elkaar draaien en heeft u minder materieel nodig. 

 • De accu van de elektrische heftrucks uit onze EFL-serie gaat - afhankelijk van het gebruik - enkele uren mee, waarna deze weer opgeladen moet worden. Voor veel toepassingen blijkt dit genoeg te zijn. Vooral ook omdat opladen snel kan, bijvoorbeeld in de lunchpauze. Tussendoor bijladen is geen probleem voor de accu. Is het belangrijk dat de heftruck de hele werkdag in bedrijf blijft? Kies dan voor een extra zwaar accupakket uit de CPD-serie.

Heeft u andere vragen over elektrische heftrucks? Zowel voor als na uw aankoop staan onze medewerkers voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Neem nu contact op