Noord-Nederland
06 39 68 18 69
info@begreentechniek.nl
100% elektrische zero turn grasmaaiers voor de professional

Grasmaaien zal nooit meer hetzelfde zijn met een Mean Green Mower

Traditionele maaiers zijn luidruchtig, inefficiënt, slecht voor mens en milieu en kennen hoge gebruiks- en onderhoudskosten. Met een Mean Green Mower pakt u al deze problemen aan en kiest u voor een echt groene en duurzame machine.

0% UITSTOOT

Een volledig CO2-neutrale maaier, zonder schade aan de omgeving of bestuurder.

GEEN BRANDSTOF

Ritjes naar het tankstation zijn verleden tijd, ’s nachts de machine aan de lader is voldoende.

FLUISTERSTIL

Een extreme krachtpatser, maar dan fluisterstil.

WEINIG ONDERHOUD

Houd alleen de messen scherp en de wielen ingevet; dat is alles!

Bekijk onze maaiers in actie

Bent u benieuwd geworden naar het verhaal achter onze 100% elektrische maaiers? Bekijk de bedrijfsvideo:

Het voordeel van 100% elektrisch maaien

Ontdek de revolutie die een 100% elektrische maaier voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen. Er zijn vele voordelen voor de professional: geen CO2-uitstoot, geen gebruik van fossiele brandstoffen, een laag geluidsniveau, weinig trillingen, duurzaam voor mens en milieu, weinig onderhoud, lange levensduur en een snelle terugverdientijd.

Geen CO2-uitstoot of andere emissies

Traditionele maaiers hebben een efficiëntie van slechts 20%. Een auto met zo’n lage efficiëntie zou al lang verboden zijn. Een traditionele maaier van 24 pk slechts één uur laten rijden produceert evenveel uitstoot als 88 auto’s die 90 km/u rijden.

Daarentegen hebben de 100% elektrische maaiers van Mean Green Mowers een efficiëntie van ongeveer 90% en geen uitstoot! De maaier is niet vervuilend voor de omgeving en uw medewerkers werken in een gezonde omgeving, zonder uitlaatgassen. Als u overschakelt op volledig elektrisch maaien spaart u het milieu.
Word ook volledig CO2-neutraal en echt groen met onze maaimachines.

Geen ritjes naar het tankstation

Met een Mean Green Mower hoeft u nooit meer te tanken, ritjes naar het tankstation zijn dan ook verleden tijd. Het enige wat u hoeft te doen is de maaier na gebruik op te laden. Als u de maaier oplaadt met groene stroom of met wind- of zonne-energie bent u volledig CO2-neutraal bezig.

Onze maaiers hebben een efficiëntie van 90% tegen 5% van de kosten in vergelijking met traditionele benzine- of dieselmaaiers. Wij rekenen graag de gebruikskosten per uur voor u uit in vergelijking met uw huidige traditionele brandstofmaaier. U zult er dan achter komen dat onze maaiers niet alleen goed zijn voor mens en milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Fluisterstille krachtpatsers

Een typische brandstofmaaier werkt op 100-110 dB (decibel) waarbij geldt: hoe luider, hoe beter de prestaties. Geluid is direct gekoppeld aan de snijkracht van een maaier. Onze elektrische maaiers verminderen dit tot een maximum van 87 tot 93 dB, zonder in te leveren op het snijvermogen. De stelregel is dat voor elke 6 dB het geluid verdubbelt. Een 100 dB-maaier produceert dus minder dan de helft van het geluid van een 106 dB-maaier. De spectaculaire daling van 110 dB naar 87 dB is een enorme stap voorwaarts: waarmee u het gehoor van uw medewerkers beschermt en een grote reductie in geluidsoverlast realiseert.

Weinig onderhoud

Bij een standaard maaier is onderhoud een frequent en tijdrovend onderdeel. Onze maaiers bevatten geen oliën of vloeistoffen die kunnen lekken of waarmee u kunt morsen. Ook het ontbreken van een verbrandingsmotor, bougies, injectoren, filters, hydraulica, riemen, katrollen en koppelingen, zorgt ervoor dat er weinig kans is op onnodige stilstand en reparatiekosten.  
Het enige onderhoud aan onze maaiers betreft het slijpen van de messen en het smeren van de smeernippels op de voorbanden. Snijd ook in uw onderhoudskosten en bespaar enkele duizenden euro’s aan onderhoud.

WEINIG TRILLINGEN

Wist u dat bij de inzet van traditionele brandstofmaaiers de chauffeur wordt blootgesteld aan lichaamstrillingen? De motoren en andere onderdelen veroorzaken allerlei trillingen die het niet gezond maken hele dagen te maaien. Mean Green Mowers kent slechts krachtige elektromotoren die weinig trillingen veroorzaken.

LAGE GEBRUIKSKOSTEN

Enkel het opladen van de machine kost stroom, maar dit valt in het niet bij de brandstof- en onderhoudskosten van een traditonele grasmaaier. Gelet op de lange levensduur van de accu’s en de machine, maakt dit de gebruikskosten per uur erg laag. Wij maken graag een vergelijking met uw huidige machine.

FISCALE VOORDELEN

Een groot gedeelte van de aanschafprijs wordt betaald door de Belastingdienst. De maaiers worden gezien als milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, waarop de Milieu-investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) en de Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA) van toepassing is.

Vijf verschillende modellen

De 100% elektrische vloot van Mean Green Mowers bestaat uit 5 modellen: een zero-turn zitmaaier voor de grootste percelen met een maaibreedte van 188 cm, een zitmaaier met een maaibreedte van 152 of 133 cm, een professionele stand-on maaier, een krachtige zitmaaier voor parttime gebruik en een compacte loopmaaier.

EVOLUTION EVO

De nieuwste elektrische maaier van Mean Green Mowers met een accuduur tot 8 uren maaien en een maaibreedte van 188 cm. Een ware krachtpatser voor de grootste percelen.

BEKIJK MODEL

MAJORIS CXR

Haal de toekomst in huis met deze krachtige, elektrische zero turn maaier, beschikbaar in meerdere breedtes en de mogelijkheid de hele dag op één acculading te maaien.

BEKIJK MODEL

STALKER SO

De Stalker is een professionele stand-on maaier, met een 122 cm breed maaidek en de wendbaarheid maakt de machine ideaal voor steile percelen en krappe doorgangen.

BEKIJK MODEL

NEMESIS NXR

De Nemesis is een professionele zitmaaier waarbij het niet noodzakelijk is dat de accu een volledige werkdag meegaat.

BEKIJK MODEL

MINORIS WB

Hoeft u niet zo nodig te zitten of te staan achter de maaier, kies dan voor de Minoris, een brede loopmaaier van 84 cm, met een accubereik van een volledige werkdag. Een betrouwbare, zelfrijdende elektrische maaier.

BEKIJK MODEL

Voor wie zijn de maaiers geschikt?

De maaiers zijn voor vele partijen een geschikte oplossing. Denk aan hoveniers, groenvoorzieners, gemeenten, provincies, waterschappen, sportvelden, vakantieparken en campings. Bekijk hieronder enkele branches waarvoor de maaiers een goede oplossing kunnen bieden.

Hoveniers en groenvoorzieners

Bent u ook klaar met de uitstoot, het lawaai, het onderhoud en de gebruikskosten van uw huidige maaier? Kies voor een schone, stille, krachtige en betrouwbare elektrische maaier van Mean Green Mowers.

Gemeenten en overheden

Gemeenten en andere instanties spelen een belangrijke rol bij de transitie naar een duurzame economie. Word ook voorloper op het gebied van duurzaam maaien en kies voor een emissieloze krachtpatser.

Vakantieparken

Onze maaiers zijn ideaal voor vakantieparken, campings en bungalowparken. Gun uw bezoekers en gasten een schone en rustige omgeving met de CO2-neutrale en stille maaiers van Mean Green Mowers.

De Belastingdienst betaalt uw brandstof

Boek een vrijblijvende demonstratie

Als u eenmaal gaat maaien wilt u nooit weer anders!

Bent u benieuwd geworden naar de maaiers? Wij komen graag op een locatie naar uw wens voor een degelijke uitleg en bieden dan de mogelijkheid de machine uitgebreid te testen.

BOEK EEN DEMONSTRATIE

Wees klaar voor de toekomst