Elektrische pallettruck kopen? Dit moet u in 2022 weten

EP Equipment-dealer Be Green Techniek geeft u tips en advies om in 2022 de beste keuze voor groene, duurzame elektrische pompwagens te maken.

Waarom de elektrische pallettruck onmisbaar is

Een pompwagen, pallettruck of palletwagen (deze benamingen worden allemaal voor hetzelfde materieel gebruikt) is een handig hulpmiddel om pallets snel in magazijnen en in en uit vrachtwagens te verplaatsen. Zeker in de elektrische variant is de pallettruck feitelijk onmisbaar in elke onderneming die iets met logistiek doet.

Be Green Techniek is officieel dealer van het kwalitatieve merk EP Equipment, een van de grootste fabrikanten van elektrische pallettrucks ter wereld. De machines van EP Equipment bevatten de nieuwste typen lithium-ion-batterijen en ze zijn nieuw tegen scherpe prijzen leverbaar. Vaak direct uit voorraad.

We bieden 4 modellen elektrische pallettrucks van het kwaliteitsmerk EP Equipment. Elk model heeft specifieke kenmerken en toepassingen.

 • Welke elektrische palletwagen moet u kiezen?
 • Wanneer kiest u voor welk hefgewicht bij uw pallettruck?

Dat en meer waar u op moet letten als u een elektrische pallettruck aan wilt schaffen, vertellen we u graag op deze pagina en de vervolgpagina’s van de specifieke modellen.

Elektrische pompwagens

Wilt u uw handmatige palletwagen voor een elektrische palletwagen vervangen? Of wilt u in het kader van verduurzaming voor een moderne lithium-ion-batterij kiezen? Zoekt u misschien een model met zwenkwielen voor extra stabiliteit?

Onze elektrische pompwagens zijn voorzien van de nieuwste technologie: de lithium-ion-batterij. Ze zijn er met hefvermogens van 1.500 kg tot 2.000 kg.

Waarom kiezen voor een elektrische pompwagen?

Maak kennis met onze volledig elektrische pompwagens (ook wel pallettrucks of palletwagens genoemd).

De elektrische pompwagens zijn voorzien van een efficiënt hydraulisch systeem. Ze heffen en rijden volledig elektrisch. Daarmee zijn ze extra makkelijk in gebruik en besparen ze tijd en menskracht in elk magazijn.

De flexibele li-ion-batterij houdt het de gehele levensduur van de elektrische pompwagen uit en hoeft veel minder vaak opgeladen te worden dan een loodzuur-accu. Lithium-ion leent zich ook goed voor gelegenheidsladen of opportunity charging: tijdens een pauze even snel een stukje opladen, waarna u weer uren met de palletwagen kunt werken.

De moderne elektrische palletwagens van EP Equipment zijn veel duurzamer dan palletwagens met een loodzuur-accu en hebben minder onderhoud nodig. Deze pallettrucks passen dus in een groenere bedrijfsvoering.

Hoe kiest u de juiste elektrische pallettruck?

Welke elektrische pallettruck past bij uw bedrijfsactiviteiten, hangt vooral af van het draagvermogen. In ons assortiment bieden wij palletwagens met een hefgewicht van 1.500 kg tot 2.000 kg aan. Op bestelling kunnen we ook pallettrucks met 2.500 of 3.000 kg draagvermogen leveren.

Hiernaast kiest u voor de grootte van de batterij, voor zwenkwielen, voor een ‘high speed’-versie van 12 km/u en eventueel voor een platform om mee te kunnen rijden. Als medewerkers in uw magazijn de hele dag pallets verplaatsen, is het wel zo handig om op de palletwagen te kunnen staan.

Wilt u een nieuwe elektrische palletwagen kopen? Stel uzelf dan de volgende vragen om het type te bepalen:

 • Wordt de pallettruck de hele dag door of incidenteel gebruikt?
 • Wat moet het draagvermogen zijn?
 • Is een platform om mee te kunnen rijden noodzakelijk?

Bij Be Green Techniek helpen we u graag met uw keuze voor de beste elektrische pallettruck voor uw bedrijf.

Waarom een elektrische pallettruck kopen bij Be Green Techniek?

U koopt uw elektrische pompwagens bij officieel EP Equipment-dealer Be Green Techniek omdat u een scherpe prijs en heldere voorwaarden belangrijk vindt. De prijzen van de meeste producten staan op onze website. Zo niet, dan kunt u snel een prijs bij ons opvragen.

Door de schaalgrootte van EP Equipment, de fabrikant van de pallettrucks, betaalt u altijd de beste prijs. Daarom is het niet nodig te kijken naar tweedehands pompwagens. Een nieuwe is op de hele levensduur bekeken een betere investering.

U profiteert met een aankoop bij Be Green Techniek standaard van de nieuwste technologie: lithium-ion-batterijpakketten die een lange levensduur bieden en tussen de bedrijven door snel opgeladen kunnen worden. Lithium-ion is bovendien duurzamer dan loodzuur-batterijen. Daarom past de keuze voor deze pallettrucks ook in een vergroening van uw bedrijf.

Heeft u nog vragen? Stel die dan gerust aan ons team. Of bekijk de veelgestelde vragen hieronder.

Veelgestelde vragen over onze elektrische pompwagens

Hier zijn de meestgestelde vragen over elektrische pallettrucks die onze klantenservice ontvangt, plus de bijbehorende antwoorden.

Staat uw vraag niet tussen de onderstaande vragen? Bel of mail dan met onze klantenservice. We helpen u graag verder.

 • De meeste modellen palletwagens kunnen wij direct uit voorraad leveren. U kunt ze binnen enkele werkdagen geleverd krijgen. Mochten we een model niet op voorraad hebben, dan is dat model binnen enkele weken te leveren. We geven u graag een leverdatum. 

 • De prijzen van onze pallettrucks vindt u terug op de productpagina’s. Zo kunt u direct vergelijken en een slimme keus maken. Van een enkel model met een hoger draagvermogen kunt u de prijs via het online formulier aanvragen. Wij doen u dan binnen 2 werkdagen een aantrekkelijk voorstel.

 • De levensduur van een elektrische pallettruck hangt vooral af van de levensduur van de batterij. De pallettrucks van EP Equipment die wij leveren, zijn de nieuwste ontwikkeling op dit gebied. De batterij levert hoge prestaties, is onderhoudsvrij en gaat lang mee. De levensduur is maar liefst 3 tot 4 keer langer dan die van elektrische pallettrucks met een loodzuur-accu.

 • De lithium-technologie van de batterij garandeert jarenlange zorgeloze inzet. Wij geven u 24 maanden garantie op de batterij zonder beperking in uren. De garantie op de overige onderdelen is 12 maanden.

 • Be Green Techniek is officieel dealer van EP Equipment. EP Equipment levert stapelaars, orderpickers, heftrucks en palletwagens van wereldklasse. De accu’s worden in eigen fabriek ontwikkeld, waardoor kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd zijn. Daarnaast kunt u er zeker van zijn dat u nooit te veel betaalt voor uw pallettruck.

 • Een elektrische pallettruck zorgt voor extra snelheid en extra gemak op de magazijnvloer of bij het laden en lossen van vrachtwagens. De lithium-ion-batterij houdt het veel langer uit ten opzichte van loodzuur-accu’s en laadt sneller op. Ook de levensduur van de batterij is langer.

 • De exacte laadduur van de accu hangt af van het model dat u kiest. Over het algemeen is de lege accu van onze pallettruck in 2,5 uur volledig op te laden. Maar ook tussendoor kunt u gemakkelijk bijladen, bijvoorbeeld tijdens een koffiepauze. Het accupakket is bij bepaalde modellen ook eenvoudig te wisselen, zodat u altijd door kunt met uw magazijnwerk. 

Heeft u andere vragen over elektrische palletwagens? De medewerkers van Be Green Techniek staan voor u klaar om ze te beantwoorden. Neem nu contact op