Telefonisch weer bereikbaar vanaf maandag om 08:00u
Elektrische maaiers buiten Nederland

Elektrische maaiers buiten Nederland

Steeds meer bedrijven en organisaties in Nederland kiezen voor de 100% elektrische grasmaaiers van Mean Green Mowers. Bent u benieuwd hoe het gaat met elektrisch maaien in andere landen? Wij vertellen u er graag wat meer over.

  • De elektrische maaiers van Mean Green Mowers zijn sinds 2019 beschikbaar in Nederland.
  • Elektrisch maaien kent vele voordelen ten opzichte van traditionele maaiers.
  • Er is dan ook veel belangstelling: denk aan hoveniers, groenvoorzieners, gemeenten, provincies, campings, vakantieparken en sportvelden.
  • In de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Engeland zijn de maaiers al wat langer op de markt, en zijn er mooie samenwerkingen tot stand gekomen.

Engeland kleurt groen met de maaiers van Mean Green Mowers

Steeds meer bedrijven en andere organisaties schakelen over op de duurzame elektrische machines van Mean Green Mowers. Hoveniers, groenvoorzieners, overheden en universiteiten maaien steeds vaker groen in Engeland.

  • De Universiteit van Oxford gebruikt een Majoris CXR voor het onderhoud rondom de campussen en het universiteitscomplex.
  • De gemeente Oldham gebruikt meerdere Stalker stand-on maaiers voor het maaien op alle begraafplaatsen in de regio.
  • Het district Thanet heeft 6 elektrische maaiers volledig in bedrijf voor het beheer van de gazonnen in hun regio.

Nieuw-Zeeland kiest voor Mean Green Mowers

Op maaigebied kiezen steeds meer partijen in Nieuw-Zeeland voor een duurzame oplossing. Vele hoveniers en groenvoorzieners beschikken over een Mean Green Mower. Diverse overheden maaien groen, waaronder Kawerau District Council, Palmerston North City Council en New Plymouth Council. Ook enkele grote nationale facilitaire bedrijven zetten de maaiers fulltime in bij het onderhoud van parken, scholen, overheden en vliegvelden. Daarnaast maaien ook universiteiten elektrisch, zoals The University of Otago.


In de Verenigde Staten onstaan steeds meer Green Zones

De maaiers van Mean Green Mowers worden veel ingezet in de Verenigde Staten. Universiteitscomplexen (bijvoorbeeld Yale University en University of Massachusetts), ziekenhuisterreinen, sportterreinen, middelbare scholen; overal duiken de groene monsters op. Binnen de overheid worden de maaiers ook ingezet. Er zijn zelfs hele steden (zoals Ojai) die het predicaat ‘Green Zone’ hebben verkregen, door uitsluitend met elektrisch en CO2-neutraal groengereedschap te werken, waaronder de maaiers van Mean Green Mowers. Indianapolis heeft groots aangekondigd de maaiers van Mean Green Mowers in te zetten in hun strategie naar een CO2-neutrale stad. En ook South Pasadena en Southampton maken gebruik van de 100% elektrische maaiers van Mean Green Mowers. Daarnaast zijn er ook vele hoveniers en groenvoorzieners die uitsluitend ‘groen’ maaien met de 100% elektrische maaiers.


De Stalker SO in actie bij een Amerikans hoveniersbedrijf

Quiet Lawn uit Longs (South Carolina) gebruikt al 3 jaar de Stalker stand-on maaier voor hun vaste maaiklussen. Benieuwd naar de ervaringen? Bekijk een uitgebreide review in het filmpje en zie de Stalker in actie.

Kiest u ook voor een groene toekomst?

Wij komen graag met u in gesprek om te kijken of we de elektrische maaiers ook succesvol in uw organisatie kunnen inzetten. Neem vandaag nog contact op met onze adviseurs.