Telefonisch weer bereikbaar vanaf maandag om 08:00u

Gemeenten en overheid

Bent u werkzaam bij een gemeente of een andere overheidsinstantie? Be Green Techniek is uw partner bij de aanschaf van fossielvrije machines en voertuigen. Denk aan een elektrische grasmaaier, een elektrische quad of een elektrisch voertuig voor uw gemeente of overheidsinstantie.

 • De huidige wijze van groenonderhoud is vaak verre van groen. De machines en voertuigen die worden gebruikt om het openbaar groen te onderhouden, worden aangedreven door benzine- en dieselmotoren. Grote hoeveelheden fossiele brandstoffen zijn nodig om deze machines te gebruiken. Naast de uitstoot van CO2 en andere vervuilende stoffen, maken deze machines vaak ook veel geluid, wat ergernis veroorzaakt bij de burgers en de gebruiker. In België zijn er inmiddels gemeenten die het gebruik van tuinmachines met een brandstofmotor hebben verboden, vanwege het vervuilende karakter.
 • Wij hebben de ambitie om het groenonderhoud samen met uw gemeente of instantie te verduurzamen en een fossielvrije manier van werken te realiseren.
 • Met ons aanbod van fossielvrije machines en voertuigen werken wij samen met allerlei organisaties aan een groene toekomst. Wij bieden uitsluitend duurzame oplossingen die geschikt zijn voor intensief en professioneel gebruik. 

Maai uw gemeente elektrisch met onze elektrische maaimachines

Wij hebben een aanbod van 100% elektrische zero turn maaiers, met een accuduur van een complete werkdag en gebouwd voor professioneel gebruik. Er zijn verschillende modellen met diverse maaibreedtes. Deze machines maken het mogelijk grote delen van uw gemeente stiller en zonder enige vorm van uitstoot te maaien.

Kenmerken elektrische maaimachine

 • Traditionele maaiers verbruiken grote hoeveelheden fossiele brandstoffen, waarbij vaak een inefficiënte verbranding plaatsvindt, waardoor er veel CO2 en andere schadelijke stoffen vrijkomen. Met een elektrische maaimachine verlaagt u de CO2-uitstoot van uw gemeente en draagt u bij aan de doelstellingen van een duurzame en groene gemeente.
 • Traditionele maaiers zijn luidruchtig. Onze maaier verlaagt de geluidsbeleving enorm, wat erg prettig is voor zowel de gebruiker als uw inwoners.
 • Traditionele maaiers kennen hoge gebruiks- en onderhoudskosten. Ritjes naar het tankstation zijn verleden tijd, ’s nachts de machine aan de lader is voldoende. Daarnaast zijn er veel minder onderhoudskosten, houd alleen de messen scherp en de wielen ingevet; dat is alles!
 • Onze machines kennen een lange levensduur. Recente onafhankelijke tests van onze accu’s hebben aangetoond dat de accu’s zeer lang mee gaan en bijna geen verval kennen in capaciteit en daardoor gedurende de levensduur van de machine niet vervangen hoeven te worden. Een lange levensduur in combinatie met het verlagen van de gebruiks- en onderhoudskosten, betekent dat een elektrische machine naast de vele voordelen ook economisch zeer aantrekkelijk is.
 • Doordat de machine geen uitstootdampen produceert, de machine veel stiller maait en er weinig trillingen worden veroorzaakt, is de machine duurzamer voor uw medewerkers. Door het ontbreken van vele slijtdelen zoals riemen, bougies en poelies, die op een traditionele maaier zitten, kent de machine een zeer hoge bedrijfszekerheid.
 • Onze machines zijn gebouwd voor professioneel gebruik. Dit betekent dat zij dezelfde of zelfs betere prestaties hebben dan de traditionele maaimachines. Daarnaast is het mogelijk om een hele werkdag op één acculading te werken, zodat er geen compromissen hoeven te worden gesloten op efficiëntie. 

Meer weten over elektrisch maaien? Lees meer over de voordelen van elektrisch maaien of bekijk direct ons aanbod van elektrische grasmaaiers.


Elektrische quad

Onze elektrische quads zijn niet slechts een alternatief voor benzine quads, maar zijn een echte sprong voorwaarts in technologie. Het zijn fluisterstille krachtpatsers, die zonder enige vorm van uitstoot zijn in te zetten. Een 100% elektrische quad biedt vele voordelen ten opzichte van een traditionele benzine quad. Ontdek de revolutie van onze elektrische quads.

 • Kies voor een fossielvrije, CO2-neutrale quad.
 • Ervaar de stilte en beperk overlast voor uzelf en de omgeving tot een minimum.
 • Weinig bewegende onderdelen maken de quad tot een betrouwbaar werkpaard.
 • Krachtig; met een geweldige koppel en trekkracht is de sleepcapaciteit ongeëvenaard in zijn klasse.

Een quad als werktuigdrager

Een quad is een ideaal vervoersmiddel voor diverse terreinen, denk aan natuurgebieden, het strand, weilanden, langs water en langs bermen. Daarnaast kunt u de quad ook uitrusten met diverse werktuigen, denk bijvoorbeeld aan:


Elektrisch voertuig voor uw gemeente

Wij bieden verschillende elektrische voertuigen aan die geschikt zijn voor dagelijks intensief gebruik, waarmee stil en emissievrij kan worden gewerkt. Het probleem met de meeste elektrische voertuigen is het ontbreken van trekgewicht. Het grote voordeel van onze voertuigen is het trekvermogen van 2000 kg op de openbare weg. Daarnaast is de mogelijkheid van een dubbele cabine uniek in zijn segment. Met vele opbouwmogelijkheden kan het voertuig geheel naar wens worden samengesteld. Door de beperkte breedte zijn de voertuigen zeer wendbaar en het gehele jaar inzetbaar voor bijvoorbeeld groenonderhoud en gladheidsbestrijding. De voertuigen zijn volledig goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg en kunnen worden geleverd met kenteken.

Toepassingen voor een gemeente:

 • Een voertuig met kippende kar met gaaswerk voor het verzamelen van groenafval.
 • Een voertuig met kippende kar en daarnaast een aanhangwagen met gaaswerk voor groenafval.
 • Een voertuig met heet-water-machine.
 • En vele andere opbouwmogelijkheden; vraag gerust naar de mogelijkheden!

Duurzame onkruidbeheersing voor uw gemeente

De Ripagreen is een handzame onkruidbrander waarmee u onkruid kunt beheersen op wegen, paden, trottoirs, boomspiegels en andere oppervlaktes. 

 • De Ripagreen is met haar lengte van 160 cm, haar lage gewicht, verstelbare 2e handgreep en geïntegreerde automatische ontsteking (in de handgreep) een professionele brander. 
 • Door de verdraaibare branderkop kan de brander voor verschillende toepassingen worden ingezet. 
 • Voor kleinschalig onderhoud is een wendbare gassfleswagen leverbaar of een zeer handige mobility kit rugzak. U kunt dan ook eenvoudig werken op zeer oneffen en halfverharde of onverharde terreinen. 
 • En met de autonomy kit bieden wij een kant-en-klare module voor opbouw op een werktuigdrager, denk bijvoorbeeld aan een elektrische quad
 • Met het gebruik van biopropaan een duurzaam en fossielvrij alternatief.

Kies voor fossielvrije machines en voertuigen. Doet uw gemeente of organisatie ook mee?

 • Kies voor groen en duurzaam werken.
 • Verlaag de CO2-uitstoot van uw gemeente en laat uw inwoners genieten van een schone en stille omgeving.

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden naar de mogelijkheden of wilt u meer weten over onze producten, dan staan wij graag klaar voor meer informatie of een geheel vrijblijvende demonstratie op locatie. Neem gerust contact op met onze adviseurs, zij helpen u graag verder.


Toepassingen